2017

Duben

2. -7. dubna 2017 navštívila Zlínský kraj a Brno skupina studentů jaroslavského Gymnázia č. 3 (15 osob). Tato návštěva byla organizována v rámci «Roku ekologie». Studenti se účastnili akcí na téma ekologie organizovaných Základní školou v Brumově-Bylnici.

4. – 8. dubna 2017 se v Jaroslavli nacházela delegace Regionální hospodářské komory Brno v čele s prezidentem komory panem L. Chodákem. Proběhla setkání v Obchodně průmyslové komoře Jaroslavské oblasti, na Demidovově univerzitě a s 10 firmami IT klastru. Jaroslavské Plenérní centrum realizovalo 10. – 25. dubna 2017 již druhý plenér ve Zlínském kraji (první proběhl v březnu 2016). Plenér byl zakončen výstavou jaroslavských umělců v budově Krajské úřadu pro Zlínský kraj. Výstava byla prodloužena do konce května. Vystaveno bylo okolo 40 prací jaroslavských umělců.

1. – 30. dubna 2017 studentka Univerzity Palackého v Olomouci Veronika Machalová absolvovala stáž na Jaroslavské Demidovově univerzitě. Daná stáž byla organizována v rámci dohody o spolupráci mezi Demidovovou a Univerzitou Palackého.